top of page

ZES FAQ.

Frequently Asked Questions

1. Is ZES® Reformer Pilates hetzelfde als traditionele Reformer Pilates en wat is het verschil met Mat Pilates? 

ZES Reformer Pilates is gebaseerd op een Reformer Pilates programma opgezet door fysiotherapeuten in samenwerking met trainers en geeft meer "spice" aan de workout door middel van een constante flow van de ene in de andere oefening, gebruik makend van Fitness Circle en Pilates toning balls voor extra uitdaging en werkend tot "muscle fatigue" in plaats van een vast aantal  herhalingen. In de VS en UK is dit een zeer populaire  en vooral veilige manier om mooie lange spieren te kweken, rugpijn te verminderen (of zelfs doen verdwijnen) en om aan een mooie lichaamshouding te werken. 

Met Pilates op de mat zal je over het algemeen iets minder effectief trainen aangezien het lichaam graag de weg van de minste weerstand kiest en met andere spiergroepen gaat compenseren. Op de Reformer wordt je lichaam door de instabiele basis, de springveren en touwen als het ware gedwongen om de juiste spiergroepen te gebruiken, “smokkelen” is niet mogelijk en daardoor zijn de resultaten ook veel beter, sneller, veiliger en gerichter. Eigenlijk is Reformer Pilates “Pilates 2.0” en is het het verschil tussen mat en Reformer vergelijkbaar met een ritje in een doorsnee auto (op de mat) en een luxe auto met meer comfort, betere prestaties maar ook meer controle en precisie (op de Reformer).

2Ik ben een beginner en/of op leeftijd, is ZES Reformer Pilates wel iets voor mij?

Absoluut, ZES Reformer Pilates is voor ieder niveau en iedere leeftijd (mits je gezond bent  en geen specifieke medische klachten hebt uiteraard). De instructeur zal je extra begeleiden tijdens deze eerste les, "you're in safe hands". Mocht je je toch iets te onzeker voelen om gelijk mee te doen in een beginners sessie, dan kun je natuurlijk ook eerst een privé sessie op de reformer boeken. Zolang je arts of fysio je de toestemming heeft gegeven weer te gaan sporten, is ZES Reformer Pilates een perfecte manier om veilig aan een sterk en gezond lichaam te werken met uitgebalanceerde spieren. Remember: ZES Reformer Pilates  is opgezet op basis van een Reformer Pilates programma door fysio's en mensen wordt om die reden ook vaak geadviseerd reformer te gaan doen als ze uitbehandeld zijn omdat juist fysiotherapeuten en osteopaten weten hoeveel voordelen deze manier van trainen geeft.

Een kleine waarschuwing: zodra je de eerste principes onder de knie hebt en je de reformer hebt leren kennen, kun je lichtelijk verslaafd aan deze workout raken!

3 Krijg ik genoeg begeleiding en aandacht tijdens groepssessies?

Ja absoluut: dat is een van de pijlers van ZES: kleine groepen en persoonlijke aandacht. De lessen kunnen in zowel het Engels als het Nederlands worden gegeven, mede afhankelijk van de groep, voor ieder wat wils. 

4. Hebben jullie kleedruimtes en douches en sauna?

Ja, in de gezamenlijke kleedkamers kun je je kleren in lockers opbergen en je omkleden; ZES is niet aansprakelijk voor verloren of gestolen spullen. Wil je je spullen in de studio zelf opbergen, dan kun je indien je bijvoorbeeld al in sportkleding arriveert, je waardevolle dingen in de lockers in de welkomsthal veilig opbergen. Verder beschikt de gezamenlijke kleedruimte over heerlijke douches en een sauna, allemaal deel uitmakend van de Belevenis bij ZES!

5. Welke prijzenplannen en abonnementen biedt ZES aan en hoe werkt de betaling?

ZES biedt je de mogelijkheid om een prijzenplan te kopen. met een verloopdatum of een abonnement (waarbij de prijzen een stuk lager liggen). Up to you!  Ze zijn te vinden op de website onder "prijzenplan". De abonnementen kunnen alleen in de studio gekocht worden. Met je aangeschafte sessies op je account kun je online de "time schedule" checken en vervolgens jouw favoriete  sessie vooraf online boeken en betalen; "pay as you go".  Indien je de handige ZES App op je telefoon installeert, is vooraf boeken nog makkelijker. Bovendien kun je jezelf via de App Fit by Wix makkelijk op de wachtlijst zetten als een klas vol is. Vaak komen er plekjes vrij, geen zorgen.

Let wel: er is maar een beperkt aantal  plaatsen voor ZES Reformer Pilates te vergeven, dus boek op tijd!

6. Ik ben zwanger of ben recentelijk bevallen, kan ik meedoen?

Met een normaal verlopende zwangerschap kun je meedoen met de Beginners sessies tot het tweede trimester (doe dit echter altijd in samenspraak met je arts of verloskundige). Daarna zijn bepaalde oefeningen contra geindiceerd dus dan worden 1 op 1 sessies aanbevolen, zodat extra gefocust kan worden op speciale behoeftes en lichamelijke mogelijkheden in die periode. Neem vooraf even contact op met ZES om een en ander door te spreken.extra. Na de bevalling kun je na drie tot vier maanden weer meedoen met de reformer sessies. Ook hier geldt, zeker bij complicaties, dat de arts of verloskundige je eerst toestemming moet hebben gegeven voor deze specifieke sessies. Let's keep it safe!

bottom of page